WK handbal vrouwen 2023

De TeamNL Handbaldames gaan van 30 november t/m 17 december 2023 strijden om de wereldtitel in Denemarken, Noorwegen en Zweden. 32 teams strijden voor het goud en Nederland is natuurlijk van de partij! In 2019 werden ze nog wereldkampioen. Kunnen ze dat nu weer? 

Nederland is ingedeeld in groep H met Tsjechië, Argentinië en Congo. De poulefase wordt door Nederland gespeeld in Denemarken (Frederikshavn). 

30 november 2023 Nederland - Argentinië
2 december 2023 Congo - Nederland
4 december 2023 Nederland - Tsjechië

EK handbal vrouwen 2023

Nederland is bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 ingedeeld in groep 3. Zij nemen het in deze poule op tegen Tsjechië, Portugal en Finland. Tegen elke tegenstander wordt zowel uit als thuis een wedstrijd gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het EK. In totaal zullen er 24 landen deelnemen aan het toernooi. 

Het Europees kampioenschap vindt plaats van 28 november t/m 15 december 2024. De speelsteden zijn Budapest en Debrecen (Hongarije), Innsbruck en Wenen (Oostenrijk) en Basel (Zwitserland).

12 oktober 2023 Nederland - Portugal (Almere)
14 oktober 2023 Finland - Nederland (Finland)

#SameDream
Word ook supporter van onze Oranjevrouwen

Onze Oranjevrouwen weten heel Nederland in het hart te raken met hun grootste droom: eerste worden, eerste blijven! Met de missie SameDream brengen we deze samen dichterbij. Meld je aan als supporter en volg de heldinnen op de voet. Zo maak je kans op wedstrijdtickets, ontvang je het laatste sportnieuws en krijg je exclusieve kortingen.

Bekijk nu