Webshop
We halen je pakket op bij de webshop

Oké! Je bestelling is geplaatst. De webshop gaat meteen voor je aan de slag. Dat begint bij de verpakking: die moet stevig om je product zitten en zo min mogelijk lucht bevatten. Want hoe minder lucht we vervoeren, hoe lager de CO2-uitstoot per pakket is. De verzender brengt jouw pakje vervolgens naar een van de 4.000 DHL ServicePoints, of DHL haalt je bestelling met de vrachtwagen af bij de webshop. Dat doen we steeds vaker elektrisch: sinds 2022 rijden er elektrische bakwagens in regio Amsterdam. Andere vrachtwagens rijden waar mogelijk op HVO100 diesel, een duurzame brandstof.

Sorteercentrum
We sorteren je pakket

Je pakket is afgehaald, tijd om te sorteren. Dat gebeurt meestal in een van de vier landelijke sorteercentra: Amsterdam, Zaltbommel, Dordrecht of Utrecht. Maar we sorteren ook in een van de veertien regionale hubs, die verspreid liggen over het hele land. Deze landelijke centra zijn al hartstikke duurzaam en voldoen aan de hoogste BREEAM-normen. We gebruiken daar bijvoorbeeld zo min mogelijk elektriciteit en wekken die zelf op met zonnepanelen op het dak. Het milieu is belangrijk voor ons, maar onze medewerkers zijn dat ook. Alle locaties zijn dus makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of de fiets. 

Cityhub
We rijden je pakket naar een van de 131 CityHubs

Gesorteerd en wel gaat je pakket naar een van onze 131 CityHubs. Ze zijn allemaal makkelijk bereikbaar, omdat ze dicht bij stadscentra of centraal in landelijke gebieden liggen. Elke grote stad telt zo’n twee tot vijf CityHubs. Juist omdat het er zo veel zijn, is de route van je pakket zo kort en efficiënt mogelijk. Dat is duurzaam, want daardoor hoeven we niet in grote bestelwagens te rijden die veel CO2 uitstoten. We bezorgen juist met kleinere bestelbussen en kunnen zo sneller elektrificeren dan andere partijen. Steeds meer CityHubs hebben zelfs een volledig elektrisch wagenpark. Niet voor niets zijn we kampioen elektrisch rijden. En daar zijn we trots op!

Bezorger
We gaan de weg op met je pakket

Je pakket is er bijna! Onze bezorger begint nu aan zijn route. Ook hierbij denken we aan het milieu en rijden we elektrisch. Al meer dan de helft van onze auto’s is geëlektrificeerd en binnenkort zijn dat er nog meer. De bestelauto’s die niet elektrisch zijn, rijden steeds vaker op HVO100 diesel. Dat zie je niet, maar is wel hartstikke duurzaam! Bovendien maken we onze ritten zo efficiënt mogelijk. Zo stopt je bezorger maar liefst tientallen keren per uur om een pakketje te bezorgen. In elke straat in Nederland komen we gemiddeld bij vier adressen, en in Amsterdam zijn dat er zelfs zeven.

Bezorging
Jij kiest hoe je je pakket laat bezorgen

Tijd om je pakket in ontvangst te nemen. Ben je niet thuis? Kies dan in de Mijn DHL app of via track en trace voor je favoriete bezorgoptie. Je past makkelijk de dag of tijd aan. Of kies voor een afgesproken plek als we je pakket veilig kunnen neerzetten, bijvoorbeeld in de schuur. Maar we bezorgen je bestelling ook graag bij een DHL ServicePoint of Pakketautomaat om de hoek. Wel zo efficiënt, want onze bezorger kan daar in een keer veel pakketten afleveren. Dus hoeven we minder stops te maken in jouw woonwijk. Wil je ook je steentje bijdragen? Haal je pakketje dan lopend af, of op de fiets!

Alles over jouw pakket in de Mijn DHL app

Veelgestelde vragen

HVO100-brandstof en BREEAM-duurzaamheidsnormen, wat houdt dat eigenlijk in? We leggen het je graag uit!

Wat is HVO100 diesel?

HVO is een duurzame brandstof, geproduceerd uit afval, restoliën en vetten. Stuk voor stuk hernieuwbare bronnen waarvan een diesel wordt gemaakt die steeds kan worden aangevuld. Hoewel HVO een vergelijkbare chemische samenstelling heeft als fossiele diesel, ligt de CO2-uitstoot tot wel 90 procent lager. HVO100 is HVO in zijn puurste vorm, dus niet gecombineerd met andere brandstoffen.

Wat is Breeam?

DHL Portal bouwt samen met de vaste partners 26 nieuwe sorteercentra, van waaruit we snel en duurzaam bezorgen. Dat bouwen doen we volgens de hoogste internationale duurzaamheidsnormen: BREEAM-NL Outstanding. Benieuwd hoe dat gaat? Hier leggen we het uit aan de hand van verschillende voorbeelden.

DHL GoGreen
Samen staan we sterker

Bij DHL eCommerce zijn we hard aan het verduurzamen. Zo rijdt zeventig procent van onze bestelauto’s al op elektriciteit of HVO100 (een duurzame brandstof) en proberen we je bestelling in één keer af te leveren. Handig voor jou en beter voor de wereld, want zo besparen we een extra rit door je wijk. Dat scheelt uitstoot. Zelf een iets versturen? Zonder bijkomende kosten compenseren wij de CO2-uitstoot van jouw pakketje.

Meer over DHL GoGreen