Onze tarieven voor brievenbuspakjes

Een brievenbuspakje versturen met DHL eCommerce is mogelijk vanaf €3,70,-. Dat is de voordeligste optie als je jouw brievenbuspakket razendsnel wilt versturen naar een woonadres binnen Nederland. Wil je een brievenbuspakketje naar het buitenland verzenden? Dan zijn de kosten hoger.

Je volgt je brievenbuspakket eenvoudig via track en trace. Zo kun je zien of je pakket al verwerkt is, wanneer het bij ons sorteercentrum vertrekt én wanneer het op de deurmat ligt.

De afmetingen van een brievenbuspakje

Wat zijn de afmetingen van een brievenbuspakket? De maximale afmetingen zijn: 38 cm lang, 26,5 cm breed en 3,2 cm hoog. Pakjes binnen deze maten zijn klein en plat genoeg om in elke standaard brievenbus te passen.

Houd ook het maximale gewicht in de gaten: 2 kg. Zolang je brievenbuspakketje binnen deze afmetingen en dit gewicht blijft, kun je erop vertrouwen dat we het in je brievenbus bezorgen.

Hoe verstuur ik een brievenbuspakje?

Een brievenbuspakje versturen is eigenlijk net zo makkelijk als een standaard pakket verzenden. Hoe pak je dat aan?
 

1. Zorg voor een geschikte brievenbusdoos

Met een speciale brievenbusdoos zit je altijd goed: die is lekker stevig en geschikt voor wat kwetsbaardere spullen. Wil je bijvoorbeeld een boek versturen? Dan is een brievenbusverpakking met dubbellaags golfkarton ideaal.

2. Vul het brievenbuspakje ter bescherming

Lege ruimtes in de doos kun je het beste opvullen met vulmiddel zoals papier zodat de inhoud van je pakje niet gaat schuiven. Let op dat je pakje goed dichtzit. Twijfel je? Sluit hem dan af met een stuk tape of plakband.

3. Maak online een verzendlabel aan

Maak een verzendlabel eenvoudig online aan via de website of via de Mijn DHL app. Plak het verzendlabel op het brievenbuspakketje of scan de QR-code bij het DHL ServicePoint.

4. Breng je brievenbuspakket naar een DHL ServicePoint

Alles klaar voor verzending? Breng dan jouw pakket naar een van onze DHL ServicePoints.

Brievenbuspakket online versturen

Brievenbuspakket klaar? Je maakt snel je eigen zending aan in My DHL Portal. Vervolgens print je zelf je verzendlabel en plak je het op je pakket. Of je laat gewoon de QR-code scannen bij het DHL ServicePoint, dan regelen wij de rest. 

Direct versturen

Volg jouw brievenbuspakje

Grote voordeel van een brievenbuspakje: je hoeft er niet voor thuis te blijven. Toch is het fijn om te weten wanneer je pakket op de deurmat ligt. Een brievenbuspakje in Nederland volg je gewoon online via track en trace. Gebruik daarvoor de track en trace-link die je van ons hebt gekregen, of zoek je zending op de Mijn DHL app. 

Download de Mijn DHL app

Kan ik mijn brievenbuspakje volgen met track en trace?

Ja, je kunt je brievenbuspakje gewoon volgen met track en trace als het naar een adres in Nederland is verstuurd.

Waar kan ik mijn brievenbuspakje afgeven?

Als je een brievenbuspakje wilt versturen, geef je het gewoon af bij een DHL ServicePoint bij jou om de hoek. 

Wat kost het om een brievenbuspakje te versturen bij DHL eCommerce?

Een brievenbuspakje naar een DHL ServicePoint binnen Nederland verstuur je al voor €3,70 of naar een huisadres voor €4,20. Natuurlijk altijd mét track en trace. Pakketjes binnen Europa verstuur je al vanaf €10. 

Direct versturen

Hoe groot mag een brievenbuspakje zijn?

De maximale afmetingen van een brievenbuspakje zijn: 38cm lang, 26,5 cm breed en 3,2 cm hoog. Zo weet je zeker dat je pakketje in elke brievenbus past. 

Hoe krijg ik een verzendlabel voor mijn brievenbuspakje?

Je maakt je zending eenvoudig zelf aan in My DHL Portal. Vervolgens kun je het verzendlabel downloaden, printen en op het pakket plakken. Je kunt er ook voor kiezen om een brievenbuspakje zonder zelfgeprint label bij ons ServicePoint te versturen. Laat daarvoor de QR-code in je mail of Mijn DHL app zien.