Kansen vergroten
Jong geleerd, oud gedaan

Door de kansen van kinderen en jongvolwassenen te vergroten, bouwen we aan de toekomst. Voor GoTeach slaan we de handen ineen met stichtingen van diverse professionele voetbalclubs en andere organisaties. Zo gaan onze eigen ervaren chauffeurs elk jaar langs groep 7 en 8 om dodehoeklessen te geven, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. Daarnaast zetten onze collega’s zich onder andere in om leesvaardigheid te bevorderen, en geven ze gezinnen die het wat minder breed hebben een steuntje in de rug.   

Kickstart
Excelsior foundation

DHL Cares   is al jaren trouwe partner van de Excelsior Foundation, de maatschappelijke stichting van de bekende Rotterdamse voetbalclub. We ondersteunen hun mooie initiatieven, zoals ‘Playing for Succes’. Hierbij komen onze collega’s voor de klas vertellen over de bijzondere wereld van de logistiek. Via het programma ‘Talentontwikkeling = Topsport’ stomen we Rotterdamse dames klaar voor een glansrijke carrière.

Willem II betrokken de verbindende factor

DHL eCommerce is sinds 2018 de officiële partner van de Tilburgse voetbalclub Willem II. We bezorgen alle merchandise die supporters in de webshop bestellen, en bouwen daarnaast met elkaar aan de toekomst. In samenwerking met de maatschappelijke stichting van de club, Willem II Betrokken, zorgen we voor verbinding. Niet alleen tussen voetbal en samenleving, maar ook tussen onze klanten en partners. Zo zet Willem II Betrokken zich nu samen met DHL-partner Kinderzwerfboek in om kinderen uit regio Tilburg aan het lezen te krijgen.

FC Utrecht in de wijk, vanuit het hart

De logistieke samenwerking tussen voetbalclub FC Utrecht en DHL eCommerce begon in 2019. Twee jaar later besloten we er een schepje bovenop te doen door ‘Partner vanuit het Hart’ te worden. Dat betekent dat we niet alleen onze bezorgskills inzetten, maar ook maatschappelijk betrokken zijn. Voor het project ‘FC Utrecht in de Wijk’ vormen we de verbindende factor in Vianen, Zeist en Utrecht. Hierbij richten we ons niet alleen op lichamelijke ontwikkeling, maar ook op sociale vaardigheden van kinderen uit de buurt.   Zo zorgen we onder andere voor sport- en spelmaterialen om jong en oud in beweging te brengen

Samen voor de buurt
PEC Zwolle united

Samen met de sociaal-maatschappelijke tak van voetbalclub PEC Zwolle, zet DHL Cares   zich in voor de buurt. We delen onze logistieke kennis met bedrijven uit de regio en doen iets extra’s voor kinderen en ouderen die het kunnen gebruiken. Met de hulp van onze klanten en vrijwilligers stellen we verrassingspakketten samen voor de feestdagen. Zo bezorgen we mensen een lichtpuntje in donkere tijden.

Leeskilometers met Kinderzwerfboek

Samen met stichting Kinderzwerfboek maken we leeskilometers mogelijk voor álle kinderen in Nederland. Door het hele land staan duizenden KinderzwerfboekStations, gevuld met gratis boeken. Eenmaal uitgelezen mogen ze verder zwerven, op naar de volgende boekenwurm. DHL eCommerce voorziet de stations het hele jaar door van leesvoer. Ook pakken onze medewerkers regelmatig nieuwe ladingen in bij Kinderzwerfboek, en helpen ze moederorganisatie Nationaal Fonds Kinderhulp om zomerpakketten te bezorgen. We openen steeds meer stations, grote kans dus dat jij er binnenkort ook eentje tegenkomt!

Werken als een paard

Samen met het Rotterdamse initiatief Werken als een Paard geeft DHL eCommerce basisschoolkinderen een kijkje in het bedrijfsleven. Saai? Helemaal niet! Zo nemen we ze na schooltijd mee naar onze vestiging in Rotterdam. Hier mogen ze een pakketje naar zichzelf versturen. Wat erin zit, is nog een verassing. Ondertussen leert de klas alles over het verzendproces, bijvoorbeeld wat we precies doen als er iets misgaat met een bestelling. Maar het feest is pas compleet als de kinderen een dag later de deur opendoen voor de bezorger en ze hun welverdiende cadeautje eindelijk kunnen uitpakken.

Trucjes van truckers
VVN dodehoeklessen

Kinderen nemen al vroeg deel aan het verkeer. Belangrijk dus dat ze weten waar ze op moeten letten. Fietsers, stoplichten, auto’s, vrachtwagens. Hoe gaan ze daar allemaal mee om? Geen nood: onze ervaren chauffeurs weten er raad mee. Elk jaar trakteren we leerlingen van groep 7 en 8 op dodehoeklessen, samen met Veilig Verkeer Nederland. Onze bijdrage: 24 getrainde chauffeurs en een goudgele vloot vrachtwagens. Zo maken we het geweldige lesprogramma ‘Veilig op Weg’ elke keer weer een groot succes.