Dit kost versturen in een envelop

Je verstuurt je envelop al vanaf €3,15. Hiervoor maak je een (digitaal) verzendlabel aan en laat je ‘m versturen naar een DHL ServicePoint. Stuur je een envelop liever direct naar een huisadres in Nederland? Dan kost dat €3,65. Je volgt ‘m makkelijk online via track en trace of in de Mijn DHL app. Zo weet je precies wanneer-ie bij het afleverpunt aankomt of op de deurmat valt.

Maat en gewicht van je envelop

Gekleurd, bedrukt, met bubbeltjes of iets ertussenin – de keuze in enveloppen is reuze. Waar je vooral op moet letten: gewicht en formaat. Zorg dat je envelop niet kleiner is dan 10 cm lang en 15 cm breed, en niet groter dan 38 cm lang, 26,5 cm breed en 3,2 cm hoog. Let ook op het gewicht: dit moet tussen de 50 en 500 gram zijn. Voldoet je envelop hieraan, dan weet je zeker dat-ie door elke brievenbus past. 

Zo verzend je een envelop

Dik of dun, A4 of A6: een envelop versturen is zo gepiept. Je doet het zo:

Een succesvolle verzending begint met een stevige envelop met de juiste afmetingen. 

Wil je iets kwetsbaars versturen? Ga dan voor een exemplaar met luchtkussentjes aan de binnenkant. Extra bescherming, extra veilig! 

Verstuur je een dun boek of stapel documenten? Dan is een standaard envelop perfect. 

Welke soort je ook kiest: let op dat je ‘m goed dichtplakt. Een stukje duurzame tape of papieren plakband doet wonderen, en zorgt dat je envelop in perfecte staat op z’n eindbestemming aankomt.

Envelop online versturen

Is je envelop klaar voor de start? Maak dan nu je zending aan in My DHL Portal. Zodra je hebt betaald, kun je je verzendlabel direct printen en plakken. De envelop met verzendlabel geef je vervolgens af bij een DHL ServicePoint. Geen printer in huis? Laat dan de QR-code scannen bij jouw favoriete DHL ServicePoint. Doen wij de rest!

Direct versturen

Bovenop je envelop

Benieuwd waar je envelop is? Je volgt ‘m makkelijk online via track en trace. Dat kan met het linkje dat je van ons krijgt, maar natuurlijk ook in de Mijn DHL app. Even je zending opzoeken en je ziet precies wat de status is. Voor je het weet, ligt-ie in de brievenbus of bij het gekozen DHL ServicePoint. De ontvanger hoeft er dus niet voor thuis te blijven, terwijl we ook nog eens minder lucht vervoeren. Top, zo’n envelop!

Download de Mijn DHL app

Kan ik enveloppen versturen?

Je kunt met DHL eCommerce heel eenvoudig enveloppen versturen. Via My DHL Portal maak je in een paar simpele stappen een zending aan. Dat gaat precies hetzelfde als bij brievenbuspakketjes. Let op: je kunt geen ansichtkaarten of brieven versturen. Bekijk hier welke goederen je nog meer niet mag versturen. 

Direct versturen

Hoe groot en zwaar mag een envelop zijn?

Je envelop mag tussen de 50 en 500 gram wegen en de maximale afmetingen zijn: 38 cm lang, 26,5 cm breed en 3,2 cm hoog. Let wel op dat-ie niet kleiner is dan 10 cm lang en 15 cm breed. Zo kan het verzendlabel er goed opgeplakt worden met de barcode op één zijde. Het label mag omgevouwen worden, maar de barcode mag geen kreukels of vouwen bevatten. Zo blijft deze goed leesbaar. 

Wat kost het om een envelop te versturen?

Een envelop verstuur je via DHL eCommerce al vanaf €3,15. Maak eenvoudig een (digitaal) verzendlabel aan en laat je envelop afleveren bij een ServicePoint. Als je ‘m naar een huisadres in Nederland stuurt, kost het €3,65. Je kunt ook ter plekke een verzendlabel kopen – dan betaal je €1,- extra. 

Wat mag ik in een envelop versturen?

Met enveloppen verstuur je gemakkelijk kleine en lichte producten waarvoor je geen brievenbuspakketje nodig hebt. Kabeltjes en sleutelhangers bijvoorbeeld, maar ook tijdschriften en dunne boekjes. Hiervoor is een envelop een ideale én duurzame oplossing. Let op: je kunt niet álle goederen met DHL eCommerce versturen. Kijk hier wat je wél en niet mag versturen.

Kan ik enveloppen kopen bij een DHL ServicePoint?

Nee, wij verkopen geen enveloppen bij onze ServicePoints.