Van münchen tot berlijn
Pakjespret met wunschpaket

Verstuur je een pakket naar Duitsland, dan is DHL duidelijk de beste optie. Waarom? Deutsche Post DHL is ons moederbedrijf. Het heeft een geweldig netwerk met maar liefst 30.000 DHL ServicePoints. En dankzij standaardoptie ‘Wünschpaket’ kan elke Duitse ontvanger zelf kiezen waar hij het pakketje wil ontvangen – tot in het konijnenhok. Geen wonder dat DHL zo geliefd is onder de Duitsers.

Versturen vanaf €11,50

Pakketten van maximaal 80x50x35 cm (l-b-h) en 20 kg stuur je naar Duitsland al vanaf €11,50. Mét track en trace. Je volgt je pakket op de voet tijdens zijn hele reis.

Pakket afgeven

Nederland telt meer dan 4.000 DHL ServicePoints. Je vindt dus altijd wel een DHL winkel of DHL Pakketautomaat in de buurt.

Persoonlijk bericht

Persoonlijk bericht

Als je via My DHL Portal een pakket verzendt, kun je de ontvanger meteen een leuk bericht sturen. Of gewoon handig: het zendingsnummer.

Volg je pakket op de voet

De route en status van je zending hou je eenvoudig online in de gaten met track en trace. Ook internationaal.

Thuisgevoel?

De Duitsers kennen DHL, en DHL kent de Duitsers. Hoezo? De meeste gebruikers uit Duitsland hebben hun bezorgvoorkeuren aan ons doorgegeven. Dat gaat net een stapje verder dan elders. Als de klant het wil, leggen we het pakket op een afgesproken plek rondom het huis.

Online pakketten versturen
Gewoonweg wünderbar

Een pakketje naar Duitsland sturen is zo gefixt. My DHL Portal helpt jou en je pakket namelijk snel op weg. Een verzendlabel heb je zo aangemaakt. Kwestie van adresgegevens invoeren, afrekenen en uitprinten. En dan? Even afgeven bij een DHL ServicePoint en hoppa – alles klar!

Ga naar My DHL Portal

Douane- en importregels
Goed om te weten

Als EU-land heeft Duitsland vrij verkeer van handel. Douaneformulieren zijn dus niet nodig. Er gelden wel importbeperkingen en -verboden op sommige artikelen. Medicijnen bijvoorbeeld, en gevaarlijke goederen, namaakproducten of bepaalde stoffen uit landen buiten de EU. Het importeren van voedingsproducten voor persoonlijk gebruik is toegestaan, maar niet ongelimiteerd.

Bekijk alle regels op de site van de Duitse douane

Dhl zakelijk
Zakelijke zending?

Plak dan in drievoud een factuur op je pakket. Daarnaast ben je verplicht een goederencode te vermelden. Geen zorgen: tijdens het online verzendproces laten we je precies weten hoe het werkt en wat je moet doen. Heeft je commerciële pakket een waarde hoger dan €1.000? Dan heb je een zakelijk DHL account nodig.

Zakelijk versturen