Slim en snel
Jouw zending, Jouw timing

Je pakket sturen of ophalen via een DHL Pakketautomaat in de buurt is superhandig. Je kunt er vaak dag en nacht terecht, en hoeft nooit meer te wachten op een bezorger. Kom je ergens niet uit? We helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen

Mijn DHL Pakketautomaat is vol. Wat kan ik doen?

De pakketautomaten worden van maandag tot en met zaterdag twee keer per dag geleegd. Toch kan het voorkomen dat de automaat vol is. 

Ontvangen
Wordt jouw pakket in een DHL Pakketautomaat bezorgd, maar blijkt deze vol te zitten? Dan wijken we uit naar een DHL punt in de buurt. We informeren je hierover per mail of met een nofiticatie in de Mijn DHL app. Je vindt het DHL punt waar je pakket klaarligt ook terug op track en trace. 

Verzenden
Wil je een pakket verzenden met behulp van een DHL Pakketautomaat en is deze vol? Zoek online naar een andere automaat of DHL ServicePoint in de buurt.

Vind jouw DHL punt

Ik heb geen afhaalcode voor de DHL pakketautomaat, wat kan ik doen?

Kun je je pakket niet uit de DHL pakketautomaat halen omdat je de afhaalcode niet hebt? Doorloop het volgende stappenplan.

1. Check je ongewenste mail
Controleer je map voor ongewenste e-mail. Het bericht met de afhaalcode komt daar soms in terecht.

2. Dubbelcheck de locatie
Controleer of je pakket wel echt bij de pakketautomaat is afgeleverd. Het is namelijk mogelijk dat de bezorger is uitgeweken naar een ander (bemand) DHL ServicePoint. Bijvoorbeeld omdat de pakketautomaat een storing had, of omdat er geen kluisje beschikbaar was waar je pakket in past. Kijk daarom goed op track en trace bij welk afhaalpunt je pakket ligt. Voor een bemand afhaalpunt heb je geen afhaalcode nodig.

3. Neem contact op met de klantenservice
Is je pakket inderdaad in een pakketautomaat geleverd en zat de code niet tussen je ongewenste mail? Chat dan met onze klantenservice. Zorg ervoor dat je het zendingsnummer van het pakket bij de hand hebt. De klantenservice regelt dat je alsnog zo snel mogelijk een afhaalcode toegestuurd krijgt.

Ik heb een pakket verzonden via een DHL Pakketautomaat, maar ik heb geen ontvangstbewijs ontvangen. Wat nu?

Verstuur je een pakket met behulp van een DHL Pakketautomaat, dan krijg je een ontvangstbewijs toegestuurd in je mail of per sms. Check hiervoor ook je ongewenste e-mail. Je kunt je pakket daarnaast volgen via track en trace of de Mijn DHL app

Heb je geen ontvangstbewijs ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice

Ik heb de DHL Pakketautomaat gesloten, maar mijn pakket ligt er nog in. Wat moet ik doen?

Als je snel bent, kan je de DHL Pakketautomaat nog een keer openen met dezelfde code. Neem contact op met onze klantenservice om je code opnieuw te activeren. 

Ik kan een DHL Pakketautomaat niet gebruiken vanwege een technische storing. Wat kan ik doen?

Heeft je DHL Pakketautomaat last van een storing? Neem dan contact op met de klantenservice. We helpen je graag verder.

Waar vind ik het dichtstbijzijnde afleverpunt?

Je kunt je pakket afgeven bij een DHL winkel of in een DHL Pakketautomaat achterlaten om het te versturen. Met 4.000 punten in Nederland is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Vind jouw DHL ServicePoint.

Pakje ophalen bij een DHL Pakketautomaat

Zodra de DHL bezorger je pakket in een DHL Pakketautomaat heeft bezorgd, krijg jij een afhaalcode via e-mail of sms. Vanaf nu heb je een week om het pakje op te halen. Dag en nacht. Tik de code in op het display van de DHL Pakketautomaat, en je hebt je pakket in handen. Gaat er toch iets niet goed? Neem contact op met onze klantenservice.

Neem contact op

Jouw keuze

Als je online een spijkerbroek koopt, kun je kiezen om hem via een DHL Pakketautomaat te ontvangen. Vind je een bezorger-gemist-kaart in je brievenbus? Ook dan kun je voor de DHL Pakketautomaat kiezen. Versturen via de gele muur kan ook. Je kiest voor deze optie in de online verzendservice My DHL Parcel.

Vind jouw DHL punt