Voor een betere wereld
Groot bedrijf, grote verantwoordelijkheid

DHL is het grootste logistieke bedrijf ter wereld en daar zijn we trots op. Maar het brengt ook een flinke verantwoordelijkheid met zich mee. We zijn wereldwijd actief, dus moeten we voor die wereld zorgen. Die verantwoordelijkheid nemen we door te verduurzamen, in de breedste zin van het woord.

Fossielvrij bezorgen

Het is onze ambitie om de laatste kilometers van jouw pakket fossielvrij af te leggen. We zetten al mooie stappen in die richting. Zeventig procent van onze bestelauto’s rijdt elektrisch of op HVO100: een duurzame brandstof geproduceerd uit afval, restoliën en vetten. Daarnaast is het ons doel om in 2030 volledig fossielvrij te bezorgen, van webshop tot aan de ontvanger.

Alles over fossielvrij bezorgen

Inclusiviteit

DHL wil dat medewerkers zich op hun plek voelen, en zich kunnen ontwikkelen zoals zij dat willen. Een veilige sfeer en optimale werkcondities spelen daarin een cruciale rol. Dat geldt voor onze mensen in de operatie én de collega’s op kantoor. Tegelijk moedigen we hen aan om bij te dragen aan een betere wereld. Via onze stichting DHL Cares kunnen onze medewerkers zich inzetten voor een van onze maatschappelijke projecten, of zelf een mooi initiatief voorstellen.

Meer over DHL Cares

Betrouwbaarheid

We vinden het belangrijk dat onze bezorging betrouwbaar is. Daarom werken we alleen samen met ServicePartners die voldoen aan onze normen en waarden. De leveranciers met wie we werken, accepteren bovendien onze gedragscode. Transparantie is dan ook heel belangrijk in ons werk: we geven openheid van zaken richting onze klanten en collega’s. Hierdoor blijven we dicht bij onszelf én onze overtuigingen.

Herken jij je hierin? Zoek jouw perfecte baan

Drie pijlers
Wat betekent duurzaamheid in brede zin?

Bij elke stap van ons werk houden we rekening met de maatschappelijke en duurzame impact. Mensen samenbrengen en hun levens verbeteren, dat is onze grootste ambitie. We doen dit vanuit drie pijlers: GoGreen, GoTeach en GoHelp. Daarmee focussen we op het milieu, en ondersteunen we maatschappelijke initiatieven binnen de Benelux.

GoGreen

De verduurzaming van onze producten en processen kan ons niet snel genoeg gaan. Daarom bouwen we alleen volgens de laatste duurzaamheidsnormen, zoals ons nieuwe sorteercentrum in Dordrecht en onze 26 meest recent gebouwde CityHubs. Ook zijn de nieuwe gebouwen gasvrij en hebben ze zonnepanelen. Vanuit al onze CityHubs bezorgen we de meeste pakketten al elektrisch of met duurzame brandstof.

Alles over GoGreen

GoHelp

Als ergens ter wereld een ramp gebeurt, kan ons allesverbindende netwerk van grote waarde zijn. De Verenigde Naties maken daar bijvoorbeeld dankbaar gebruik van om noodhulp te bieden. Maar ook in Nederland bieden wij support, bijvoorbeeld tijdens de pandemie. Denk aan logistieke hulp, maar ook aan de inzet van onze medewerkers die hulppakketten samenstelden. Zo geven we grootschalige hulpoperaties een boost.

Alles over GoHelp

GoTeach

Dé manier om aan de toekomst te bouwen, is de kansen van jongeren vergroten. Bij DHL doen we dat met onze stichting DHL Cares. We hebben vaste partnerships met verschillende stichtingen in de Benelux. Al onze partners kunnen rekenen op de steun van DHL en van de medewerkers. Dat doen we door middel van advies, geld of de inzet van vrijwilligers. Onze doelgroepen? Gezinnen en senioren die hulp kunnen gebruiken, maar ook de natuur krijgt onze aandacht. 

Alles over GoTeach