Formule 1
Logistiek partner van ‘s werelds grootste racecompetitie

DHL is al bijna veertig jaar wereldwijde partner van Formule 1®. Daarmee zijn we trotse recordhouder. We vervoeren 1.400 ton aan raceauto’s, brandstof en materiaal naar racecircuits over de hele wereld. Onze specialisten in de motorsportlogistiek werken nauw samen met de teams en het Formule 1® management. Zo zorgen we voor naadloze logistieke ondersteuning tijdens officiële testritten en races in de grootste autosportcompetitie ter wereld.

Snelste rondes sparen
DHL Fastest Lap Award

In de Formule 1® draait alles om snelheid. Over de hele race, maar ook per ronde. De coureur die tijdens de race de snelste ronde rijdt, krijgt een extra wk-punt. En wie aan het einde van het seizoen de meeste fastest laps heeft gereden, krijgt de DHL Fastest Lap Award. Genoeg reden dus om er aan het einde van de race nog snel een nieuw setje banden onder te gooien.

DHL Fastest Lap Award

Perfecte Bandenwissel
DHL Fastest Pit Stop Award

Je wint in de Formule 1® niet zonder de perfecte pitstop. IJzersterke planning, haarfijne samenwerking en absolute precisie komen bij elkaar om de auto in een flits weer de baan op te sturen – met nieuwe banden of zelfs een hele nieuwe voorvleugel. Formule 1® is een echte teamsport, en dat zie je het beste in die paar seconden dat de auto stilstaat. De ploeg met de allersnelste pitstop krijgt de DHL Fastest Pit Stop Award.

DHL Fastest Pit Stop Award

SameDream
Sponsor van vier nationale vrouwenteams

DHL is trotse sponsor en logistiek partner van onze nationale vrouwenteams in maar liefst vier sporten: voetbal, hockey, volleybal en handbal. Samen delen we één droom: de absolute top bereiken. En we zijn al hard op weg. Met SameDream supporten we de KNVB, KNHB, NEVOBO en NHV de komende vier jaar. Onze missie is om onze oranjeheldinnen te helpen terwijl ze prestaties van wereldformaat neerzetten. Benieuwd hoe? Lees dan verder.

Meer over SameDream