DHL bezorgt klimaatneutraal op Terschelling

Sinds kort bezorgt DHL eCommerce op Terschelling 100% klimaatneutraal met de DHL StreetScooter, een elektrische bestelauto. De nieuwe aanblik van de gele auto heeft een vertrouwd gezicht. Al bijna 15 jaar bezorgt Marry Harkema pakketten voor DHL. Tot voor kort deed ze dat in haar eigen auto, nu komt ze met de StreetScooter die door DHL in eigen fabriek speciaal gemaakt is voor de bezorging van pakketten. De StreetScooter staat bij de DHL-bezorgster thuis en wordt opgeladen door de zonnepanelen op haar dak, waarmee het een volledig groene oplossing is.

Vandaag besteld is morgen geleverd

Vijf dagen in de week haalt Marry de pakketten op in de haven waar de vaste transporteur van Terschelling de overtocht over de Waddenzee al heeft verzorgd. Vandaag besteld is morgen op Terschelling geleverd. En dat is iets waar eilanders maar ook vele toeristen veelvuldig gebruik van maken. In de zomermaanden verblijven er drie keer zoveel mensen op het eiland als in de winter wat uitkomt op een half miljoen bezoekers per jaar. “En regelmatig maken zij hun vakantie-uitzet compleet door spullen online te bestellen en op de camping of in het vakantiepark te laten leveren”, zegt Marry. “Wel zo gemakkelijk! Wij eilanders zijn gewend om spullen op het vasteland te bestellen en doen dat steeds meer online. Inmiddels ken ik veel mensen en zij mij. Met veel van hen heb ik afspraken gemaakt waar ik de pakjes aflever als er niemand thuis is. Dat kunnen buren zijn maar ook familie en soms komen ze het pakket bij mij thuis ophalen. DHL heeft hier bijna altijd 100% aflevering bij de eerste bezorgpoging. Retouren doe ik ook”.

Bekende verschijning

Marry is dan ook een bekende verschijning op Terschelling. Helemaal nu ze in de gele StreetScooter rijdt: “De eerste dagen had ik veel langer de tijd nodig om mijn pakjes rond te brengen”, glimlacht de eilandse, “overal een praatje over mijn nieuwe gele elektrische autootje, ik heb echt veel bekijks”. Met een bereik van 70 km is de StreetScooter geknipt voor het eiland. Binnenkort gaat Marry met pensioen en haar opvolger staat al klaar. “Tijd voor een nieuwe generatie, maar tot die tijd rij ik met veel plezier in de elektrische auto mijn bezorgrondes”, aldus mevrouw Harkema.

Overal een praatje over mijn nieuwe gele elektrische autootje, ik heb echt veel bekijks
- Marry Harkema, DHL bezorgster

 

Klimaatneutraal in 2050

De Waddeneilanden hebben als gezamenlijke ambitie om in 2020 zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie en water. DHL draagt hier aan bij door op Terschelling klimaatneutraal te functioneren. Later in het jaar gaat er ook een StreetScooter op Texel rijden. Elektrisch rijden draagt bij aan de recent aangescherpte milieudoelstelling van DHL. Kort geleden kondigde de logistiek dienstverlener aan marktleider te willen worden in groen vervoer. DHL zal al zijn logistiek gerelateerde emissie in 2050 tot nul hebben gereduceerd wat gerealiseerd wordt met onder meer schone vervoersoplossingen. Van de DHL StreetScooter waarmee Marry op Terschelling bezorgt, worden de komende weken weer 50 nieuwe ingezet wat het totale aantal DHL StreetScooters in Nederland op 150 brengt.  

Geschreven door

Ewout Blaauw

Director Corporate Communications

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden