Fossielvrij
Op weg naar nul uitstoot

We bezorgen je pakket graag snel en goed, maar willen niet dat het klimaat daaronder lijdt. Daarom hebben we een duidelijk doel voor ogen: onze CO2-uitstoot zo snel mogelijk terugbrengen tot nul. Dat doen we bijvoorbeeld door onze bestelwagens op stroom te laten rijden. Sinds 2021 hebben we zelfs de grootste elektrische vloot van Nederland. Waar nodig, werken we met hydrotreated vegetable oil (HVO100). Hartstikke duurzaam! Maar we doen er graag een schepje bovenop: het is ons doel om begin 2024 de laatste kilometers naar de consument fossielvrij te bezorgen.

Lees meer over fossielvrij

Samen sterker

Als we onze krachten bundelen, maken we pas echt impact. Daarom bieden we jou als ontvanger slimme bezorgopties in de Mijn DHL app. In de app geef je aan waar - bijvoorbeeld in een pakketautomaat of op een afgesproken plek - en wanneer jij je pakketjes wil ontvangen. Zo proberen we je bestelling in één keer af te leveren. Handig voor jou en beter voor de wereld, want zo besparen we een extra rit door je wijk. Zo draagt iedereen zijn steentje bij. En we gaan ook graag met onze klanten rond de tafel. We delen onze kennis, en geven ze advies op het gebied van duurzame bezorging.

Meer groen, minder CO2

Als we streven naar nul uitstoot, moeten we de héle keten aanpakken. Dit doen we bijvoorbeeld door te investeren in elektrische bestelauto’s. Onze restuitstoot compenseren we via SGS-gecertificeerde projecten. Daarnaast investeren we via Land Life Company in natuurherstel. Met grootschalige herbebossingsprojecten in Spanje, Portugal en IJsland halen we actief CO2 uit de lucht, en herstellen we de ecosystemen en biodiversiteit.

We hebben in twee jaar tijd al ongeveer 600.000 bomen op ruim 450 hectare land geplant. In totaal halen we hier de komende veertig jaar 110.700 ton CO2 mee uit de lucht.

Meer over natuurherstel

Partner in duurzaamheid

Alleen door samen te werken, kunnen we écht stappen zetten. Daarom zijn wij trotse partner van Vinted en Nespresso.

Je vintage kleding bezorgd door DHL

Online tweedehandskleding gescoord? Dan komt DHL je vintage parels bezorgen. Want DHL is logistiek partner van Vinted, en daar zijn we trots op. Wekelijks bezorgen we duizenden bestellingen in onder andere Nederland en België. Kopers en verkopers kiezen in de app eenvoudig uit verschillende verzendmogelijkheden. De meest duurzame optie is het populairst: zeventig procent van onze zendingen gaat van ServicePoint naar ServicePoint. Dat doen we grotendeels met onze elektrische bestelauto’s.

Koffie op? Recycle je cup!

Je dag beginnen met een goeie kop koffie, wat wil een mens nog meer? Met Nespresso regel je het met één cupje en één druk op de knop. Maar elke capsule die in de vuilnisbak belandt, is er eentje te veel. En dus werken DHL en Nespresso samen aan een duurzame oplossing: zij produceren 100 procent herbruikbare aluminium cups, wij verzamelen ze en brengen ze naar een recyclepunt.

Het mooie aan aluminium is dat je het oneindig kunt hergebruiken, zonder dat het kwaliteit verliest. Recyclen kost ook nog eens 95 procent minder energie dan opnieuw produceren. Stop je gebruikte capsules daarom in een recyclezak en lever ze in bij onze bezorgers of een DHL ServicePoint. Zo geniet jij van je koffie, én help je DHL bij onze GoGreen-missie.