DHL eCommerce maakt België bereikbaarder dan ooit

De e-commerce in België zit in de lift, en dat biedt zakelijke kansen voor uw webshop. Om de consumentenmarkt toegankelijker te maken, heeft DHL eCommerce samen met bpost (de grootste pakketvervoerder van België) een nieuwe service ontwikkeld: Dé Benelux Bezorgers. Benieuwd of onze zuiderburen voor uw bedrijf een aantrekkelijke doelgroep vormen? We helpen u graag op weg.

Gouden tijden om uit te breiden

Of u nu een lokale business runt of al langer buiten de landsgrenzen zakendoet: voor Nederlandse webshops biedt de Belgische markt volop kansen. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos (2018) welke uitgebreid wordt behandeld in de whitepaper ‘E-commerce in België en Nederland’. In beide landen neemt het totale aantal online aankopen én het totale aankoopbedrag jaar na jaar toe, en bij onze buren zelfs in een hoger tempo. Ook kopen Belgen graag ‘buiten de deur’. Want hoewel het aantal Belgische webshops flink is gestegen tijdens de coronacrisis, zwaaien buitenlandse webshops er vooralsnog de scepter. Het beste nieuws? Vooral buurlanden zijn populair.

Nieuw terrein voor u, bekend terrein voor ons

Door de services van DHL eCommerce en bpost aan elkaar te koppelen, is de Belgische consument nu bereikbaarder dan ooit. Dat betekent dat uw nieuwe Belgische klanten hun pakket gewoon van hun vertrouwde pakjesbezorger ontvangen, en u sneller een vertrouwensband met ze opbouwt. Logistieke marketing, noemen we dat. Nog een pluspunt van de samenwerking: uw klanten in België hebben hun bestelling de volgende werkdag al in handen.

Met Dé Benelux Bezorgers bieden we uw buitenlandse klanten de flexibiliteit die u in Nederland van ons gewend bent. Bovendien kunnen ze hun bezorgvoorkeuren aangeven. Denk aan online tracking, alternatieven voor thuisbezorging en makkelijke retouropties. Tel daar de kennis en ervaring van bpost bij op, en we hebben alles in huis om perfect te kunnen inspelen op de wensen van uw nieuwe doelgroep.

Zijn Belgische consumenten écht zo anders?

Wij Hollanders staan bekend als een mondiger volk, Belgen zijn een stuk Bourgondischer, en wij delven op onze beurt meestal het onderspit bij dicteewedstrijden. En ook als we naar onlineshopgedrag kijken, kennen we zo onze verschillen. Belgische consumenten kopen bijvoorbeeld beduidend meer via internet tijdens de uitverkoopmaanden januari en juli. Nederlanders doen dat het hele jaar door.

En er zijn meer opmerkelijke verschillen. Maar liefst vier op de tien Belgen wil z’n pakket niet aan huis ontvangen – en dat terwijl thuisbezorging nergens ter wereld zo populair is als in Nederland. Veel liever halen ze hun bestelling op bij een afhaalpunt of laten het ergens anders bezorgen, bijvoorbeeld op het werk. Kiezen ze tóch voor thuisbezorging, maar staat onze bezorger voor een dichte deur? Dan wil de helft van de Belgische ontvangers liever niet dat z’n pakket bij de buurman wordt afgegeven. Dat staat in schril contrast met Nederland, waar 72% daar geen probleem mee heeft.

Maak uw webshop België-proof

U kunt zelf al veel doen om het Belgische e-shoppers naar de zin te maken. Te beginnen met de taal. Een webshop in de moedertaal schept vertrouwen, en verlaagt de drempel om te bestellen. Het loont dus zeker om te zorgen voor een Vlaamse, maar ook Franse variant van uw website. Opvallend: hoe jonger de consument, hoe minder waarde er wordt gehecht aan de taal van de online shop.

Kunnen uw klanten nu al met creditcard en PayPal betalen? Dan kunt u in België direct aan de slag, dit zijn naast Bancontact namelijk de meestgebruikte betaalmethodes. Track en trace bekijken zowel Nederlanders als Belgen het liefst via de mail. Houd er rekening mee dat bij onze zuiderburen niet de app maar de website op de tweede plek staat, als het gaat om manieren waarop ze hun pakket willen volgen.

Meer weten?

Bij DHL eCommerce brengen we uw bestellingen niet alleen van A naar B, maar helpen we uw business ook graag de grens over groeien met betrouwbaar advies. Naar héél Europa. Via Dé Benelux Bezorgers profiteert u van ons uitgebreide logistieke netwerk, terwijl u contact houdt met één vertrouwd gezicht bij DHL eCommerce. Ook prettig: de integratie in uw webshop is in no-time geregeld.

Meer weten over onze bezorgoplossingen naar België? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden