DHL eCommerce opent klimaatneutrale CityHub voor regio Tilburg

Sinds enkele weken komen pakketten die DHL in Tilburg en omstreken bezorgt uit de klimaatneutrale CityHub die zich bevindt aan de Castorstraat 31 op bedrijventerrein Vossenberg  in Tilburg. Daarmee nemen Tilburg, Goirle, Riel, Alphen, Baarle Nassau, Loon op Zand en Kaatsheuvel weer een stap in groene bezorging. De officiële opening van de CityHub gebeurde afgelopen vrijdag in het bijzijn van lokale ondernemers, medewerkers van DHL en Karin Bruers, initiatiefnemer van de Tilburgse Social Sofa’s, die alvast liet zien hoe de DHL variant van de gemozaïekte bank uitziet die in de ecotuin van de CityHub komt. 

De DHL CityHub is de zesde klimaatneutrale vestiging voor de last mile die DHL in Nederland opent. CityHub Tilburg maakt deel uit van een omvangrijk investeringsprogramma van 350 miljoen euro waarbij 27 CityHubs in een netwerk van 140 vestigingen geheel nieuw en volgens de hoogste duurzaamheidsnorm (BREEAM Outstanding) gebouwd worden. De CityHub is gasloos en voorzien van zonnepanelen waarmee de 14 elektrische bestelauto’s opgeladen worden. De andere 6 bestelauto’s rijden op HVO-100 diesel wat tot 90% minder CO2-uitstoot. De CityHub biedt werk aan ruim 100 mensen die vanuit de CityHub dagelijks 60 routes rijden langs huishoudens, winkels en bedrijven rond Tilburg. Dat zijn ruim 9.000 pakketjes per dag en dat aantal groeit. Ook Almere, Zoetermeer,  Sittard-Geleen, Breda en Nijmegen hebben een klimaatneutrale CityHub. De overige 21 volgen in 2023 en 2024. Voor de volgende zomer zal de hele last mile van DHL eCommerce in Nederland fossielvrij zijn, door elektrisch vervoer of door het gebruik van HVO-100 diesel. 

De DHL CityHub heeft een servicepunt waar pakketten opgehaald en afgegeven kunnen worden. Ook is de CityHub altijd op zoek naar enthousiaste bezorgers met rijbewijs die graag een aantal uren per week willen werken.
 

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden