Pakketten bezorgen met de DHL Bezorgfiets

Duurzaamheid zit in ons DNA. Bij alles wat we doen, houden we rekening met de gevolgen voor het milieu. Dat begint bij elektrische voertuigen en duurzame gebouwen, maar ook lokale initiatieven van medewerkers maken een groot verschil. Onder de naam ‘Groene Helden’ zetten we deze initiatieven in de schijnwerpers. Het tweede initiatief op de lijst: de DHL Bezorgfiets.

Bewoners van Zoetermeer hebben ‘m ongetwijfeld langs zien komen: de DHL Bezorgfiets. Als manager van de plaatselijke CityHub besloot Aron van Leen de fiets toe te voegen aan het elektrische wagenpark – in navolging van de locaties in Houten en Rotterdam. Aron: ‘De elektrische fiets is nu bijna twee jaar onderdeel van onze CityHub, en daar zijn we heel trots op. De afgelopen jaren hebben we in samenwerking met de leverancier meerdere verbeteringen doorgevoerd, waardoor de fiets nu echt onmisbaar is geworden.’ 

(Tekst loopt door onder de afbeelding.)

DHL Bezorgfiets op een dijk met windmolen

Hoe de buurt erop reageert? Aron: ‘Positief! De fiets ziet er natuurlijk heel duurzaam uit. Daarnaast neemt-ie minder ruimte in op straat dan bijvoorbeeld een busje.’ Omdat pakketten bezorgen met de DHL Bezorgfiets succesvol blijkt, heeft Aron deze maand nog eens twee fietsen aan zijn wagenpark toegevoegd. 

Nederland fietsland
We gaan op steeds meer plekken op de fiets bezorgen. Zo rijden er straks DHL Bezorgfietsen in Aalsmeer, Almelo, Almere, Assen, Groningen, Rotterdam, Sittard, Terneuzen en Tilburg. Dat is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor bezorgers. Zij zijn tijdens hun werk lekker sportief bezig en altijd in de buitenlucht. 

Marleen Nelemans, Sustainability Manager bij DHL eCommerce: ‘De elektrische fiets is weer een mooie stap dichter bij onze duurzame doelen. Onze CityHubs zitten er dan ook om te springen, vooral die in gebieden waar veel verkeersopstoppingen zijn. Denk aan plekken met een drukke binnenstad en veel eenrichtingswegen. Hier kan de fiets echt het verschil maken, samen met onze elektrische busjes en HVO100 diesel.’

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden