DHL verdubbelt productie elektrische bestelauto naar 20.000 stuks

Nadat vorige week bekend werd dat DHL eCommerce in Nederland 100 zelf gefabriceerde elektrische bestelauto’s gaat inzetten voor het bezorgen van pakketten, maakt het concern vandaag bekend dat het de productie verdubbelt en de bestelauto ook aan derden gaat verkopen.

DHL blijft zich consequent richten op elektromobiliteit met de zelf ontwikkelde elektrische bestelwagen, die geproduceerd wordt door dochteronderneming StreetScooter in het Duitse Aken. Alleen al vanwege de grote vraag vanuit het eigen concern wordt de productiecapaciteit verdubbeld tot 20.000 bestelauto’s tegen het einde van het jaar. Daarvoor zal StreetScooter een tweede productielocatie in Noordrijn-Westfalen openen.

Tevens start het bedrijf met de verkoop van de eigen elektrische auto aan derden. Tot nu toe bouwde StreetScooter het model, geoptimaliseerd voor het bezorgen van pakketten, alleen voor eigen gebruik. Minstens de helft van de productie van dit jaar is nu voorzien voor externe kopers. Deutsche Post DHL Group ziet gemeenten, strategische partners en bedrijven met een grote vloot aan eigen transportmiddelen in Europa als potentiële klanten.

In Nederland gaat DHL eCommerce na een succesvolle pilot 100 van deze volledig elektrisch aangedreven bestelauto’s inzetten in ruim vijftig Nederlandse steden.

Geschreven door

Ewout Blaauw

Director Corporate Communications

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden