DHL beleeft drukste bezorgdag ooit in Nederland

DHL eCommerce breekt vandaag opnieuw het record met het verwerken van ruim 2 miljoen pakketten. Het record van vorig jaar op de dinsdag na Black Friday stond op 1,6 miljoen. 

Ook de 4.300 DHL servicepunten hebben te maken met een recordaantal van meer dan 300.000 pakketten. Steeds meer mensen maken daarbij gebruik van de pakketautomaten. Ook in deze periode worden er dagelijks nieuwe pakketautomaten geplaatst. 

De groei wordt mede opgevangen door meerdere sorteerslagen per dag in de vier grote nationale sorteercentra, de 130 CityHubs binnen het bestaande netwerk en de verdere uitbreiding van de vloot die inmiddels 2.500 elektrische bestelauto’s telt.  Al met al hoeft DHL geen vreemde capriolen uit te halen en zorgt het ervoor dat pakjes op tijd voor de feestdagen geleverd worden, met een grote kans dat er een elektrische bus voor de deur stopt.

In totaal wordt er door ruim 14.000 DHL'ers, waarvan het grootste deel in eigen dienst, gewerkt aan het op tijd bezorgen van alle pakketten. Volgens traditie werken veel kantoormedewerkers deze dagen mee in de sorteercentra en werken parttimers meer uren dan gewoonlijk. 

DHL blijft ook komend jaar uitbreiden met onder meer zes nieuwe CityHubs en de uitrol van nog eens 500 pakketautomaten bij tankstations, winkelketens en sportclubs. 

Geschreven door

Ewout Blaauw

Director Corporate Communications

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden