DHL eCommerce opent klimaatneutrale CityHub in Zuid-Limburg

Vanaf deze week komt ieder pakket dat DHL in Sittard-Geleen en omstreken (van Echt tot Stein-Elsloo) bezorgt uit de  klimaatneutrale CityHub die zich bevindt aan de Transportlaan 110 in Sittard-Geleen.  De officiële opening gebeurde in het bijzijn van lokale ondernemers, gemeente en medewerkers van DHL. De DHL bezorgers hebben binnenkort een open dag waarop ze hun familie hun nieuwe werkplek kunnen tonen. 

De DHL CityHub is de derde klimaatneutrale vestiging voor de last mile die DHL in Nederland opent. CityHub Geleen maakt deel uit van een omvangrijk investeringsprogramma van 350 miljoen euro waarbij 26 CityHubs in een netwerk van 140 vestigingen geheel nieuw en volgens de hoogste duurzaamheidsnorm (BREEAM Outstanding) gebouwd worden. De CityHub is gasloos en voorzien van zonnepanelen waarmee de elektrische bestelauto’s opgeladen worden. Vanuit de CityHub rijden ruim 100 bezorgers dagelijks circa 70 routes langs huishoudens, winkels en bedrijven rond Sittard-Geleen. Later dit jaar openen soortgelijke CityHubs in Nijmegen, Breda, Amsterdam, Tilburg en Groningen. De overige achttien volgen in 2023 en 2024. Vorige maand hadden Almere en Zoetermeer de primeur van de eerste CityHubs die openden.  Ook daar worden alle pakketjes elektrisch vervoerd; voor het einde van dit jaar zal de hele last mile van DHL eCommerce in Nederland fossielvrij zijn, door elektrisch vervoer of door het gebruik van HVO-100 diesel. 

De DHL CityHub heeft een servicepunt waar pakketten opgehaald en afgegeven kunnen worden. Ook is de CityHub altijd op zoek naar enthousiaste bezorgers met rijbewijs die graag een aantal uren per week willen werken. 

Geschreven door

Ewout Blaauw

Director Corporate Communications

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden