DHL eCommerce start met bouw klimaatneutrale CityHub in Emmen

Met het slaan van een groene paal is de bouw gestart van de klimaatneutrale DHL CityHub die als uitvalsbasis gaat dienen voor duurzame bezorging van pakketten in Emmen en omstreken. Het is de twaalfde van 27 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 140 lokale vestigingen. De lokale CityHub wordt gebouwd aan de Nijbracht 88 op industriegebied Bargermeer in Emmen. Dat is nabij de rondweg N391 met een snelle ontsluiting naar de stad. De ingebruikname staat gepland voor het derde kwartaal 2023 en vervangt dan de huidige locatie van waaruit gewerkt wordt. Alle medewerkers verhuizen mee. Vanuit de nieuwe CityHub zullen ruim 100 medewerkers dagelijks 9.000 pakketten gaan bezorgen  bij huishoudens, winkels en bedrijven die gelegen zijn in Emmen, Coevorden, Klazienaveen, Schoonebeek, Odoorn en Valthermond. Dat gebeurt met elektrische bestelauto’s. 

Duurzame last mile
De 27 nieuw te bouwen CityHubs maken deel uit van een netwerk van 140 vestigingen. Alle CityHubs zijn gevestigd aan de rand van alle stedelijke gebieden, waarmee de 'last mile' op de meest efficiënte en duurzame manier kan worden uitgevoerd. Op een CityHub vertrekken gemiddeld 90 ritten per dag, waarvan 60 overdag en 30 in de avond, met korte routes met 100 tot 200 adressen. Korte routes stellen in staat snel te verduurzamen omdat ze met elektrische bestelauto's, cargo-fietsen of andere kleine voertuigen uitgevoerd kunnen worden. Alle nieuwbouw – ook deze CityHub in Emmen - vindt plaats volgens de hoogste duurzaamheidsnormen van BREEAM. De gebouwen zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en er wordt gereden met een volledig elektrische vloot. Deze investering maakt deel uit van een uitgebreid programma van 350 miljoen euro. 

Foto: Marcel Jurian de Jong

27 nieuwe CityHubs
Inmiddels zijn er al 6 CityHubs officieel geopend: in Almere, Zoetermeer, Sittard-Geleen, Breda, Nijmegen en Tilburg. De komende weken openen er nog 5 klimaatneutrale CityHubs; in Roermond, Leeuwarden, Groningen, Amsterdam-West en Aalsmeer. De overige 16 waaronder CityHub Emmen volgen later in 2023 en 2024. In de zomer van 2023 zal de hele last mile van DHL eCommerce in Nederland fossielvrij zijn, door elektrisch vervoer of door het gebruik van HVO-100 diesel. 

Geschreven door

Ewout Blaauw

Director Corporate Communications

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden