DHL opent duurzame CityHub in Almelo

Wethouder Maathuis, DHL CityHub Houder Eric ten Hoopen en Roelof Hofman openen de DHL CityHub.

Utrecht, 25 april 2024: DHL eCommerce opende vandaag officieel de nieuwe CityHub in Almelo. De ceremonie gebeurde in het bijzijn van klanten en vertegenwoordigers van de gemeente, waaronder wethouder Arjen Maathuis. Vanuit het duurzame gebouw aan Darwin 11 op XL Business Park worden door 150 medewerkers ruim 10.000 pakketten per dag gesorteerd en bezorgd in een grote cirkel rond Almelo waaronder ook in Wierden, Vriezenveen, Nijverdal en Tubbergen. Dat gebeurt veelal met elektrische auto’s. De CityHub vervangt een bestaande vestiging in Almelo. Alle medewerkers zijn meeverhuisd naar de nieuwbouw. 

Arjen Maathuis, wethouder Economie voor de gemeente Almelo: “Mooi voor dit deel van Twente dat vanuit Almelo via duurzame mobiliteit de pakketten van DHL bij de mensen thuis worden gebracht en dat DHL bij deze nieuwe vestiging sterk inzet op fossielvrij. We feliciteren DHL van harte met deze nieuwe CityHub en zijn blij met de bijdrage die vanuit deze nieuwe vestiging wordt geleverd aan onze Twentse economie en werkgelegenheid.”
Roelof Hofman, COO van DHL eCommerce Benelux: “Met deze CityHub hebben we een uitstekende uitvalsbasis in deze bedrijvige regio die we hiermee namens onze klanten nog duurzamer kunnen beleveren. Voor onze medewerkers is het een werkplek die hun veiligheid voorop heeft staan.”

De CityHub is gebouwd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM Outstanding. De vestiging is gasloos en wordt voorzien van zonnepanelen. De korte afstanden tot huishoudens in de regio, de slimme routes, hoge beladingsgraad en de elektrische bussen optimaliseren duurzaamheid en beperken verkeersbewegingen. In deze routes worden ook DHL ServicePoints en pakketautomaten beleverd. Pakketten zelf afhalen of brengen naar deze servicepunten, worden gezien als nog duurzamer, zeker als dat lopend of met de fiets gebeurt. 
CityHub Almelo is de veertiende CityHub die in korte tijd gebouwd is in het Nederlandse netwerk van 130 lokale vestigingen. De komende tijd opent DHL nog twee CityHubs namelijk in Arnhem en in Hendrik-Ido-Ambacht; op andere plekken wordt gebouwd en grond gezocht.
Recent werd ook de eerste paal geslagen van het vijfde nationale sorteercentrum van DHL. Deze centra beleveren de 130 CityHubs verspreid over Nederland, waaronder die in Almelo.

Deel op social media

Geschreven door

Frederique Martin

Corporate Communications Manager

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden