DHL opent duurzame CityHub in Emmen

Op 14 september opende DHL eCommerce officieel de nieuwe CityHub in Emmen. De opening gebeurde in het bijzijn van klanten en vertegenwoordigers van de gemeente, waaronder wethouder Guido Rink. Vanuit het duurzame gebouw aan de Nijbracht 88 op industriegebied Bargermeer worden door ruim 130 medewerkers 8.000 pakketten per dag gesorteerd en bezorgd in het uitgestrekte gebied tussen de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn. Dat gebeurt vrijwel helemaal fossielvrij; van de 25 bestelauto’s zijn er 23 elektrisch. De CityHub vervangt een bestaande vestiging. Alle medewerkers zijn meeverhuisd naar de nieuwbouw waar ruimte is voor groei boven de 10.000 pakketten per dag  

Guido Rink, wethouder Economisch zaken: “Als gemeente zetten we in op verduurzaming van ons bedrijfsleven. Een bedrijf als DHL is daar een mooi voorbeeld van. Door klimaatneutraal te bouwen en te kiezen voor elektrische voertuigen voor de bezorging laat zij zien dat duurzaam ondernemen mogelijk is. Daarnaast levert DHL een mooie bijdrage aan onze werkgelegenheid. Kortom; we zijn blij met de komst van de DHL CityHub. Het is een mooie aanvulling op ons bedrijfsleven”.

Roelof Hofman, COO van DHL eCommerce Benelux: “Met de bouw van deze CityHub hebben we een meer dan uitstekende uitvalsbasis in deze voor ons belangrijke regio, die we hiermee nog duurzamer kunnen beleveren. Voor onze medewerkers is deze CityHub een werkplek die hun veiligheid en comfort voorop heeft staan.”

De CityHub is gebouwd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM Outstanding. De vestiging is gasloos en wordt voorzien van zonnepanelen. De korte afstanden, de slimme routes, de hoge beladingsgraad en het geëlektrificeerde wagenpark optimaliseren duurzaamheid en beperken verkeersbewegingen. In deze routes worden ook de DHL servicepunten en pakketautomaten afgehaald en beleverd. Pakketten zelf afhalen of brengen naar deze punten, de zogenaamd out-of home leveringen, worden gezien als nog duurzamer, zeker als dit lopend of op de fiets gebeurt.

CityHub Emmen is de twaalfde van 27 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 130 lokale vestigingen. In voorgaande maanden openden soortgelijke duurzame vestigingen in Almere, Zoetermeer, Geleen, Breda, Nijmegen, Tilburg, Roermond, Leeuwarden, Amsterdam-West, Aalsmeer en Groningen. De overige vestigingen waaronder Helmond, Almelo en Arnhem volgen later in dit en volgend jaar.

Onlangs groeide het wagenpark van DHL in Nederland nog eens met 500 bestelauto’s waarmee 65% van alle bestelauto’s elektrisch rijden. Daarmee heeft DHL eCommerce landelijk gezien de grootste vloot elektrische bestelauto’s.

Geschreven door

Frederique Martin

Corporate Communications Manager

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden