DHL start bouw duurzame CityHub voor regio Hendrik Ido Ambacht

Met het slaan van een groene heipaal is de bouw gestart van de duurzame DHL CityHub voor de regio Hendrik Ido Ambacht. Deze gaat als uitvalsbasis dienen voor de duurzame bezorging van pakketten in het gebied rond Hendrik Ido Ambacht, Ridderkerk, Alblasserdam en Zwijndrecht. De ingebruikname staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024. De nieuwe CityHub vervangt een bestaande vestiging in de regio en wordt gebouwd op het  bedrijvenpark Ambachtsezoom. Ruim 120 medewerkers  sorteren en bezorgen er straks dagelijks 10.000 tot 12.000 pakketten. Dat gebeurt nu al grotendeels met elektrische bestelauto’s en bij de opening van de nieuwe vestiging zal het wagenpark volledig fossielvrij zijn. Alle huidige medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe CityHub.

Op Ambachtsezoom ontwikkelt de gemeente een kleinschalig, energieneutraal en circulair bedrijvenpark dat goed ontsloten is door de directe ligging aan de A16. Het heien van de  eerste paal voor de DHL CityHub gebeurde in het bijzijn van André Flach, wethouder Financiën, Economie, Bouwen en Wonen voor de gemeente Hendrik Ido Ambacht.  “Wij zijn erg content met de komst van de DHL CityHub die heel duurzaam wordt. Niet alleen voldoet de bouw aan de hoogste BREEAM norm; deze hub gaat nog een stapje verder en sluit volledig aan bij een aantal extra vereisten op het gebied van duurzaamheid die we voor alle bedrijven op Ambachtsezoom stellen. Een bezorghub die in bouw en uitvoering duurzaam is en veel werkgelegenheid brengt.”

Hugo de Ridder, Senior Director CityHubs DHL eCommerce: “Met de bouw van deze CityHub hebben we een meer dan uitstekende uitvalsbasis in deze voor ons belangrijke regio, die we binnenkort nog duurzamer kunnen beleveren.”

De CityHub wordt gebouwd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM Outstanding. De vestiging wordt gasloos en voorzien van zonnepanelen,. De korte afstanden, de slimme routes, de hoge beladingsgraad en het geëlektrificeerde wagenpark optimaliseren duurzaamheid en beperken verkeersbewegingen. In deze routes worden ook de DHL servicepunten en pakketautomaten afgehaald en beleverd. Pakketten zelf afhalen of brengen naar deze punten, de zogenaamd out-of home leveringen, worden gezien als nog duurzamer, zeker als dit lopend of op de fiets gebeurt.

CityHub Hendrik Ido Ambacht is de zestiende van 27 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 130 lokale vestigingen. In voorgaande maanden openden soortgelijke duurzame vestigingen in Almere, Zoetermeer, Geleen, Breda, Nijmegen, Tilburg, Roermond, Leeuwarden, Amsterdam-West, Aalsmeer, Groningen en Emmen. De overige vestigingen waaronder Helmond, Almelo, Arnhem en nu ook Hendrik Ido Ambacht volgen volgend jaar.

Onlangs groeide het wagenpark van DHL in Nederland nog eens met 500 bestelauto’s waarmee 65% van alle bestelauto’s elektrisch rijden. Daarmee heeft DHL eCommerce landelijk gezien de grootste vloot elektrische bestelauto’s.

Geschreven door

Frederique Martin

Corporate Communications Manager

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden