DHL start bouw duurzame CityHub voor regio Arnhem

Met het slaan van een groene heipaal is de bouw gestart van de duurzame DHL CityHub voor de regio Arnhem. Deze gaat als uitvalsbasis dienen voor de duurzame bezorging van pakketten in het gebied rond Arnhem, Velp, Westervoort, Duiven en Zevenaar. De ingebruikname staat gepland voor maart 2024. De nieuwe CityHub vervangt een bestaande vestiging in Duiven en is gelegen op bedrijventerrein IJsseloord, met aansluiting op verkeersknooppunt Velperbroek. Om te voldoen aan het architectonisch eisenpakket van de gemeente, krijgt de buitenkant van de CityHub een goudkleurige afwerking waar de omgeving in wordt weerspiegelt. Ruim 100 medewerkers  sorteren en bezorgen er straks dagelijks meer dan 10.000 pakketten. Dat gebeurt nu al grotendeels met elektrische bestelauto’s en bij de opening van de nieuwe vestiging zal het wagenpark volledig fossielvrij zijn. Alle huidige medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe CityHub.

Het heien van de  eerste paal gebeurde in het bijzijn van Nermina Kundić, wethouder Duurzame Mobiliteit en Economie voor de gemeente Arnhem. “Duurzame cityhubs dragen bij aan een beter klimaat en een leefbare stad. Want door zo’n hub zorgt DHL ervoor dat er minder vrachtverkeer door het centrum rijdt. En de combinatie met een duurzaam gebouw en elektrische bezorgbusjes maken dat de stad schoon, stil en gastvrij is. “

Hugo de Ridder, Senior Director CityHubs DHL eCommerce: “Met de bouw van deze CityHub hebben we een meer dan uitstekende uitvalsbasis in deze voor ons belangrijke regio, die we binnenkort nog duurzamer kunnen beleveren.”

De CityHub wordt gebouwd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM Outstanding. De vestiging wordt gasloos en voorzien van zonnepanelen,. De korte afstanden, de slimme routes, de hoge beladingsgraad en het geëlektrificeerde wagenpark optimaliseren duurzaamheid en beperken verkeersbewegingen. In deze routes worden ook de DHL servicepunten en pakketautomaten afgehaald en beleverd. Pakketten zelf afhalen of brengen naar deze punten, de zogenaamd out-of home leveringen, worden gezien als nog duurzamer, zeker als dit lopend of op de fiets gebeurt.

CityHub Arnhem is de vijftiende van 27 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 130 lokale vestigingen. In voorgaande maanden openden soortgelijke duurzame vestigingen in Almere, Zoetermeer, Geleen, Breda, Nijmegen, Tilburg, Roermond, Leeuwarden, Amsterdam-West, Aalsmeer, Groningen en mid september ook Emmen. De overige vestigingen waaronder Helmond, Almelo en nu ook Arnhem volgen later in dit en volgend jaar.

Onlangs groeide het wagenpark van DHL in Nederland nog eens met 500 bestelauto’s waarmee 65% van alle bestelauto’s elektrisch rijden. Daarmee heeft DHL eCommerce landelijk gezien de grootste vloot elektrische bestelauto’s.

Geschreven door

Ewout Blaauw

Director Corporate Communications

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden