DHL start bouw klimaatneutrale CityHub voor regio Almelo

Met het in de grond steken van een groene spade is de bouw gestart van de klimaatneutrale DHL CityHub voor de regio Almelo. Deze gaat als uitvalsbasis dienen voor de duurzame bezorging van pakketten in onder meer Almelo, Tubbergen, Vriezenveen, Wierden, Albergen, Geesteren, Vroomshoop en een deel van Nijverdal. De ingebruikname staat gepland aan het begin van volgend jaar. De nieuwe CityHub vervangt een bestaande vestiging en ligt aan de snelweg op XL Businesspark Twente wat bedrijven samenbrengt die gericht zijn op transport, logistiek en duurzaamheid. Nu al bezorgen 80 medewerkers dagelijks meer dan 10.000 pakketten. Dat gebeurt grotendeels met elektrische bestelauto’s en bij de opening van de nieuwe vestiging zal het wagenpark volledig fossielvrij zijn. Ook wordt er getest met bezorging per fiets. De CityHub biedt werkgelegenheid aan ruim 120 mensen en alle bestaande medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe CityHub. 

De start van de bouw gebeurde in het bijzijn van Arjen Maathuis, wethouder Economie voor de gemeente Almelo: “Mooi voor dit deel van Twente dat vanuit Almelo via duurzame mobiliteit de pakketten van DHL bij de mensen thuis worden gebracht en dat DHL inzet op fossielvrij aan het einde van dit jaar. We feliciteren DHL met de start en wensen het bedrijf een voorspoedige bouw.”

Hugo de Ridder, Senior Director CityHubs DHL eCommerce: “Met de bouw van deze CityHub hebben we een uitstekende locatie in deze voor ons belangrijke regio, die we daarmee nog duurzamer kunnen beleveren.”

De CityHub wordt gebouwd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM Outstanding. De vestiging wordt gasloos en voorzien van zonnepanelen, waarmee de elektrische bestelauto’s opgeladen kunnen worden. De korte afstanden, de slimme routes, de hoge beladingsgraad en het geëlektrificeerde wagenpark optimaliseren duurzaamheid en beperken verkeersbewegingen. In deze routes worden ook de DHL servicepunten en pakketautomaten afgehaald en beleverd. Pakketten naar deze punten, genaamd out-of home zendingen, waarbij de consument zelf zijn pakket afhaalt of brengt, worden gezien als nog duurzamer.

CityHub Almelo is de veertiende van 27 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 130 lokale vestigingen. In voorgaande maanden openden soortgelijke duurzame vestigingen in Almere, Zoetermeer, Geleen, Breda, Nijmegen, Tilburg, Roermond, Leeuwarden, Amsterdam-West, Aalsmeer en Groningen. De overige vestigingen waaronder Emmen, Helmond en nu ook Almelo volgen later in dit en volgend jaar. Van de elektrische bestelbussen die vanuit de CityHubs opereren, heeft DHL eCommerce er inmiddels 2.200, waarmee het landelijk gezien de grootste vloot elektrische bestelauto’s heeft.
 

Geschreven door

Frederique Martin

Corporate Communications Manager

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden