DHL start bouw klimaatneutrale CityHub voor regio Helmond

Met het in de grond steken van een groene spade is de bouw gestart van de klimaatneutrale DHL CityHub Helmond. Deze gaat als uitvalsbasis dienen voor de duurzame bezorging van pakketten in onder meer Helmond, Mierlo, Stiphout, Nuenen, Deurne en het oostelijke deel van Eindhoven. De ingebruikname staat gepland voor het derde kwartaal 2023. De nieuwe CityHub aan de Branchweg 8 ligt op het bedrijventerrein Hoogeind nabij de rondweg N270 en vervangt de huidige locatie aan de Mierloseweg. Alle medewerkers verhuizen mee. Nu al bezorgen ruim 100 medewerkers dagelijks meer dan 15.000 pakketten. Dat gebeurt straks volledig met elektrische bestelauto’s. 

De CityHub wordt gebouwd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM Outstanding. De vestiging wordt gasloos en voorzien van zonnepanelen, waarmee de elektrische bestelauto’s opgeladen kunnen worden. De korte afstanden, de slimme routes, de hoge beladingsgraad en het geëlektrificeerde wagenpark optimaliseren duurzaamheid en beperken verkeersbewegingen. In deze routes worden ook de DHL servicepunten afgehaald en beleverd. Dat geldt ook voor de pakketautomaten. Dergelijke out-of-home-leveringen waarbij de consument zelf zijn pakket afhaalt, worden gezien als nog duurzamer.

CityHub Helmond is de dertiende van 27 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 130 lokale vestigingen. In voorgaande maanden openden soortgelijke duurzame vestigingen in Almere, Zoetermeer, Geleen, Breda, Nijmegen, Tilburg, Roermond, Leeuwarden, Amsterdam-West, Aalsmeer en Groningen. De overige vestigingen waaronder Emmen en nu ook Helmond volgen later in dit en volgend jaar. Van de elektrische bestelbussen die vanuit de CityHubs opereren, heeft DHL eCommerce er inmiddels 2.200, waarmee het landelijk gezien de grootste vloot elektrische bestelauto’s heeft.

Op de foto: Hugo de Ridder (directeur operations CityHubs) en Guido Vroomen (regiomanager) geven het startsein van de bouw.

Geschreven door

Frederique Martin

Corporate Communications Manager

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden