Verdere uitbreiding elektrische vloot DHL

DHL eCommerce heeft 500 Toyota’s Proace Electric toegevoegd aan zijn vloot. Daarmee komt het totale aantal elektrische voertuigen van DHL in Nederland uit op 1400 en DHL heeft daarmee de grootste elektrische vloot.  De officiële overdracht vond plaats in Dordrecht waar DHL zijn negentiende, ook geheel duurzame, sorteercentrum voor pakketten bouwt. 

Wouter van Benten, CEO DHL eCommerce Benelux ontmoette in Dordrecht Jan Christiaan Koenders, Managing Director Louwman & Parqui (Toyota Nederland). Wouter van Benten: “Deze toevoeging van 500 elektrische bestelauto’s past in ons beleid waar we maximaal CO2 reduceren en het restant volledig compenseren. In 2025 is ons hele wagenpark toegerust op elektrisch bezorgen in de wijken.”

Deze investering maakt deel uit van een uitgebreid programma van 350 miljoen euro dat gestoken wordt in elektrificatie van de vloot, duurzame bouw van sorteercentra en 26 nieuwe CityHubs.
 

Youtube gebruikt cookies, wanneer een video wordt afgespeeld, om statistieken bij te houden over welke video's een gebruiker heeft bekeken en van de voorkeuren van een gebruiker voor ingesloten YouTube video's.

Download de infographic

Sorteercentrum Dordrecht

Geschreven door

Ewout Blaauw

Director Corporate Communications

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden