Sectormanager Industrie aan het woord

Van oudsher is de industrie- en bouwsector een B2B-markt, net als die van DHL Parcel. Maar beide werelden zijn sterk aan het veranderen. Ik doel natuurlijk op de verschuiving van B2B richting consument en zzp’er: nieuwe afzetmarkten die zowel producenten, toeleveranciers als eindgebruikers machtige kansen bieden – áls je het goed aanpakt.

DE CONSUMENTENMARKT VOOR HET GRIJPEN

Stopcontacten? Die zoekt een klusser tegenwoordig gewoon op internet. Dan kan ‘ie bij een bouwmarkt uitkomen. Of bij een producent. Als die een webshop heeft tenminste. Zo komt de verbinding met consument en zzp’er dus tot stand. Deze connectie vraagt om een nieuw soort klantbenadering, want ja, kleine klanten vragen om een ander soort aandacht dan de grote jongens. Kortom: genoeg kansen, binnen Nederland én over de grens. Met onze kennis van B2B e-commerce helpen we u om aan te haken.

 

Zzp’ers willen hun spullen buiten werktijd kunnen ontvangen – regelt u het even?
Rob Andela - Sectormanager Industrie (DHL Parcel)

 

EEN ANDERE TAK VAN SPORT

Online consumenten zijn behoorlijk verwend. Door de riante bezorgmogelijkheden die ze kennen van grote webshops bijvoorbeeld. Speelt u onvoldoende in op hun wensen, dan lopen of klikken ze zó naar de concurrent. En zzp’ers? Die willen hun spullen op de bouwplaats ontvangen of ze buiten werktijd kunnen oppikken. Regelt u het even?

Om deze nieuwe markten te bedienen, heeft u een logistiek partner nodig. Eentje die kan lezen en schrijven met uw doelgroep. Dankzij ons enorme netwerk en specialistische sectorkennis is DHL Parcel hiervoor dé partij. We sluiten u in no-time aan op de particuliere markt. Bijvoorbeeld door slimme bezorgopties in te richten op uw webshop. Zo kunnen consumenten uw producten ontvangen waar en wanneer ze maar willen, zonder dat het u meer gedoe oplevert.

EEN VEELVOUD AAN KLANTEN, MAAR EENVOUD VOOR U

Door de uiteenlopende behoeften van zakelijke en particuliere ontvangers, zou uw logistieke operatie weleens behoorlijk complex kunnen worden. Geen paniek: wij zorgen dat het eenvoudig blijft. Als we pakketten en pallets bij u ophalen, nemen we alles in één keer mee. Daarnaast bezorgen we zowel bij zakelijke adressen als huishoudens, en houden rekening met ieders voorkeuren. Zzp’ers en consumenten kunnen hun zendingen buiten werktijden bijvoorbeeld gewoon ophalen bij onze selfservice pakketautomaten of DHL ServicePoints.

MEER WETEN?

De industrie en bouw is volop in beweging. Als innovator in de logistiek bedenken we steeds slimmere en efficiëntere manieren om het verlengstuk van onze klanten te zijn – tegen de laagste kosten en met de hoogste betrouwbaarheid. Zin in een bakje koffie? Stuur me een invite via LinkedIn, dan bespreken we samen de mogelijkheden voor uw bedrijf!

Geschreven door

Rob Andela

Sectormanager Industrie & Bouw

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden