Het gemak van groen
Wat je moet weten

Bewust slimmer en duurzamer bezorgen. Daar zetten we vol op in. Jij profiteert hiervan maar we hebben ook jouw hulp nodig. Bekijk de vijf slimme bespaartips. Hartstikke handig! Heb je zelf een tip voor ons? Laat het weten. Want groen is samen doen!

Tip 1
Gebruik de Mijn DHL app

Wat als we langskomen en je bent niet thuis? Gebruik dan de Mijn DHL app. Hiermee heb de bezorgtijd- en plek zelf in de hand. 

Ook handig: je stelt in de Mijn DHL app jouw favoriete bezorgvoorkeur in. Je fikst het in een paar kliks.

Download de app

Youtube gebruikt cookies, wanneer een video wordt afgespeeld, om statistieken bij te houden over welke video's een gebruiker heeft bekeken en van de voorkeuren van een gebruiker voor ingesloten YouTube video's.

Tip 2
At your Service(Point)

Je hebt lekker online geshopt. Nieuwe schoenen gescoord. Nu wil je ze natuurlijk snel in huis. Er zijn 4000 DHL ServicePoints in Nederland. Kies de dichtstbijzijnde en haal daar je pakket op. 

Doe het lopend. Met de fiets. Of van en naar je werk. Lekker duurzaam. Zo staan wij nooit voor een dichte deur. En maken we dus ook geen onnodige kilometers. 

Wij blij, jij blij. Veel plezier met je schoenen!

Vind jouw DHL punt

Tip 3
Inpakken en wegwezen

Wil je een pakketje versturen? Gebruik dan vul- en verpakkingsmateriaal van een vorig pakketje. (Her)gebruik je een doos? Zorg dan dat deze zo min mogelijk lucht bevat. Anders kan de inhoud gaan schuiven of heb je kans op indeuken. 

Ook al hebben wij de grootste elektrische vloot van Nederland; de pakketjes vervoeren we graag zo klein mogelijk. Zonder overtollig lucht. Meer pakjes in een keer vervoeren betekent minder ritten op 1 dag. En dat is beter voor het milieu.

Onze verpakkingstips

Tip 4
Bestel bewust

Heerlijk dat ‘languit op de bank shoppen’. Die wil ik proberen. En die. En die wil ik ook passen. Downside van online winkelen: je bestelt al snel te veel items. 

Herkenbaar? Probeer het bij één maat schoenen te houden of bestel maar één kleur jas tegelijk. Je kan het! 

Zo ga je verspilling tegen van producten die niet opnieuw mogen worden verkocht. Dat is beter voor het milieu. Super! 

Tip 5
Geef het een tweede kans

Draag of gebruik je een item niet langer? Verkoop het dan online als tweedehandsje. Als we dit met z’n allen doen, scheelt dat enorm in de productie van nieuwe items. 

Zo voorkomen we CO2-uitstoot. Want van de wereld hebben we er maar één. En dat tweedehandsje van jou bezorgen we graag bij de nieuwe eigenaar. Zo zijn we samen lekker bezig.

Heb je een duurzame tip voor ons?

Laat het ons hier weten. Dan delen we 'm via onze social kanalen en inspireren we elkaar om het beter te doen. Dankjewel!

DHL GoGreen
Samen op weg naar nul uitstoot

Het klimaat verandert in rap tempo, en dat vraagt om actie. Als grote organisatie kan DHL écht verandering op gang brengen. En daarom verduurzamen we onze hele keten: vanaf het moment dat we je pakje ophalen bij een webshop, totdat we voor je deur staan met je bestelling. We hebben de grootste elektrische vloot van Nederland, en we reduceren onze uitstoot waar mogelijk.

DHL en duurzaam