Ga voor een envelop
Inpakken, dichtplakken en opsturen

Van telefoonhoesjes tot mascara’s en documenten: in een envelop verstuurt u ze zonder loze ruimte, mét de service die u van DHL eCommerce gewend bent. Zo halen we alle soorten volumes tegelijk bij u op en houden uw klanten hun envelop tijdens de hele reis eenvoudig online in de gaten: van webshop tot deurmat.

Grip op elke envelop

Ook met een envelop hebben uw klanten alle controle over hun zending. Ontvangen ze hun envelop liever ’s avonds of op een ServicePoint? Zo geregeld in de Mijn DHL app. Via track en trace volgen ze ‘m van begin tot eind, en door onze handige notificaties weten ze precies wanneer-ie op de mat valt.

Alles in één pick-up

Met hetzelfde gemak verstuurt u artikelen in een envelop. Omdat we al uw pallets, pakketten en enveloppen in één keer meenemen, is volumes scheiden of aparte pick-ups boeken niet nodig. En met een passende verpakking houdt u ook nog eens ruimte over. Zo efficiënt kan verzenden zijn!

Uw envelop, ons pakkie-an
Zo werkt het

Uw envelop mag maximaal 38 x 26,5 x 3,2 centimeter groot zijn, en tussen de 50 en 500 gram wegen. Enveloppen zijn geschikt voor alle zendingen die door de brievenbus passen, zoals documenten, telefoonhoesjes en mascara’s. Voldoet uw zending aan deze voorwaarden? Als u voor een goed scanbaar verzendlabel zorgt, doen wij de rest. Direct tegen een eigen tarief, ook bij kleinere volumes.

Tarief aanvragen

Verzenden in een envelop iets voor u?
Meer info en tarief op maat


Passende verpakking
Minder lucht, slimme keuze

Met een envelop verstuurt u minder lucht, waardoor u ruimte bespaart: efficiënt dus. En dat is niet alleen fijn voor u, maar ook voor uw klanten. Die ontvangen hun bestelling namelijk het liefst in een passende verpakking. Onze duurzaamheidsambitie op de korte termijn? De laatste kilometers naar de consument altijd fossielvrij afleggen. Zo maken we de wereld met elkaar steeds een stukje beter.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de specificaties voor het versturen van een envelop met DHL eCommerce?

Een envelop mag tussen de 50 en 500 gram wegen en mag maximaal 38 x 26,5 x 3,2 centimeter groot zijn. Zorg voor een goed te scannen verzendlabel (min. formaat 10x15 cm) op 1 zijde van de envelop.

Wat is het verschil tussen een brievenbuspakket en een envelop?

Het gewicht van een envelop ligt tussen de 50 gram en 500 gram. Een envelop kunt u binnen Nederland versturen. Het maximale  gewicht van een brievenbuspakket is 1 kilogram. Een brievenbuspakket kunt u zowel naar Nederlandse als Belgische consumenten versturen.

Wat zijn de bezorgdagen van een envelop?

DHL eCommerce bezorgt uw envelop van maandag t/m zaterdag. De envelop wordt standaard de volgende werkdag bezorgd, zelfs in de avond als u dit wenst.

Kunnen mijn klanten het moment van bezorgen wijzigen?

Uw klanten kunnen zelf via de Mijn DHL app bepalen waar en wanneer de envelop bezorgd wordt. Zo kan de envelop ook naar een DHL ServicePoint gestuurd worden bijvoorbeeld als de inhoud een verrassing moet blijven. Uw klanten ontvangen automatisch bezorgnotificaties.

Wat is het tarief voor het versturen van een envelop?

Bij DHL eCommerce kunt u heel eenvoudig uw eigen tarief aanvragen, ook bij lagere volumes. Vul dit formulier in en u krijgt dan van ons een passend aanbod.

Wat mag ik wél en niet in een envelop versturen?

Een envelop is  ideale en duurzame oplossing voor het versturen van kleine en lichte producten, zoals mascara of een telefoonhoesje, waarbij u uw klanten graag grip op hun bestelling wilt geven. Let op: U kunt niet álle goederen met DHL eCommerce versturen. Bekijk hier wat u niet mag versturen.