DHL eCommerce opent klimaatneutrale CityHub in regio Nijmegen

Sinds enkele weken komt ieder pakket dat DHL in Nijmegen en omstreken (Wijchen, Beuningen, Druten) bezorgt uit de klimaatneutrale CityHub die zich bevindt op het bedrijventerrein Bijsterhuizen-Zuid in Wijchen. Daarmee is groene bezorging rond Nijmegen een feit. De officiële opening gebeurde in het bijzijn van lokale ondernemers, medewerkers van DHL en de burgemeester, mevrouw Marijke van Beek. 

Marijke van Beek, burgemeester van de gemeente Wijchen: “DHL zorgt voor heel wat arbeidsplaatsen in onze gemeente. Het mooie is dat dit op een bewuste manier gebeurt: het laatste stuk van de bezorgafstand wordt zo duurzaam mogelijk afgelegd. Door de duurzame voertuigen, maar ook omdat het CityHub zelf klimaatneutraal is”. 

De DHL CityHub is de vijfde klimaatneutrale vestiging voor de last mile die DHL in Nederland opent. CityHub Nijmegen maakt deel uit van een omvangrijk investeringsprogramma van 350 miljoen euro waarbij 27 CityHubs in een netwerk van 140 vestigingen geheel nieuw en volgens de hoogste duurzaamheidsnorm (BREEAM Outstanding) gebouwd worden. De CityHub is gasloos en voorzien van zonnepanelen waarmee de 16 elektrische bestelauto’s opgeladen worden. De andere 6 bestelauto’s rijden op HVO-100 diesel wat tot 90% minder CO2-uitstoot.

De CityHub biedt werk aan ruim 100 mensen die vanuit de CityHub dagelijks 60 routes rijden langs huishoudens, winkels en bedrijven rond Nijmegen. Dat zijn ruim 6.000 pakketjes per dag en dat aantal groeit. Later dit jaar opent een soortgelijke CityHub in Tilburg. Ook Almere, Zoetermeer,  Sittard-Geleen en Breda hebben een klimaatneutrale CityHub. De overige 21 volgen in 2023 en 2024. Voor het einde van dit jaar zal de hele last mile van DHL eCommerce in Nederland fossielvrij zijn, door elektrisch vervoer of door het gebruik van HVO-100 diesel. 
 

Fotobijschrift: Burgemeester Marijke van Beek overhandigt de duurzaamheidstrofee aan Jo-An Spierings, manager van de DHL CityHub, in aanwezigheid van Wouter van Benten, CEO DHL eCommerce Benelux.

 

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden