DHL start met bouw klimaatneutrale CityHub in Tilburg

Utrecht, 1 maart 2022: Met het verplaatsen van grond door middel van een groene spade is de bouw gestart van de klimaatneutrale DHL eCommerce CityHub voor een deel van Tilburg en omstreken. Het is de achtste van 26 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 140 lokale vestigingen. De lokale hub wordt gebouwd aan de Castorstraat 31 in Noordwest-Tilburg nabij de N260 en met makkelijke toegangswegen tot de stad. De ingebruikname staat gepland voor september 2022. Vanuit de CityHub rijden 200 bezorgers dagelijks circa 90 routes langs huishoudens, winkels en bedrijven die gelegen zijn aan de westkant van Tilburg en een deel van Dongen. Dat gebeurt met elektrische bestelauto’s. Het andere deel van Tilburg wordt door een andere CityHub beleverd die vanaf oktober volledig overgaat op elektrisch vervoer.

V.l.n.r. ondernemersechtpaar Dagmar van Gool en Erik van Bladel (managers DHL CityHub), Michel Clausing (CCO DHL eCommerce Benelux en inwoner van Tilburg) en Guido Vroomen (regiomanager DHL CityHubs)

26 nieuw te bouwen DHL CityHubs
De 26 nieuw te bouwen CityHubs maken deel uit van een netwerk van 140 vestigingen. De CityHubs zijn gevestigd aan de rand van alle stedelijke gebieden, waarmee de 'last mile' op de meest efficiënte en duurzame manier kan worden uitgevoerd. Op een CityHub vertrekken gemiddeld 90 ritten per dag, waarvan 60 overdag en 30 in de avond, met korte routes met 100 tot 200 adressen. Korte routes stellen in staat snel te verduurzamen omdat ze met elektrische bestelauto's, cargo-fietsen of andere kleine voertuigen uitgevoerd kunnen worden. Alle nieuwbouw – ook deze CityHub in Tilburg - vindt plaats volgens de hoogste duurzaamheidsnormen van BREEAM. De gebouwen zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en er wordt gereden met een volledig elektrische vloot. Deze investering maakt deel uit van een uitgebreid programma van 350 miljoen euro.  

De 26 nieuw te bouwen CityHubs komen in de volgende plaatsen:
Almelo, Almere, Amsterdam-West, Amsterdam-Oost, Amsterdam-Zuid, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Ede, Emmen, Sittard-Geleen, Gouda/Waddinxveen, Groningen, Haarlem, Helmond, Hendrik Ido Ambacht, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaandam en Zoetermeer.

Geschreven door

Ewout Blaauw

Director Corporate Communications

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden