DHL start met bouw klimaatneutrale CityHub in Midden-Limburg

Met het slaan van een groene heipaal is de bouw gestart van de klimaatneutrale DHL eCommerce CityHub voor Roermond en omstreken. Het is de negende van 26 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 140 lokale vestigingen. De lokale hub in Roermond wordt gevestigd aan de Schepelstraat 18 nabij de N293 en de Keulsebaan met goede aan- en afvoermogelijkheden via de A73 en A2 en tevens makkelijke toegangswegen tot de stad. De ingebruikname staat gepland voor eind oktober 2022. De CityHub is de werkplek van ruim 200 bezorgers en dagelijks zijn er 90 routes langs huishoudens, winkels en bedrijven in en rond Roermond. Dat gebeurt veelal met elektrische bestelauto’s en uiterlijk in 2025 zelfs helemaal uitstootvrij. 

De start van de bouw gebeurde in het bijzijn van Angely Waajen - Crins, wethouder voor economie, ruimtelijke ordening en volkshuisvesting in de gemeente Roermond: “De groei van de economie moet hand in hand gaan met de verantwoordelijkheden die we hebben naar de toekomstige generaties. Het initiatief van de CityHubs is een stap in de goede richting”. Dit wordt de tweede CityHub in Limburg; de eerste opent eind juni in Sittard-Geleen.  

De groei van de economie moet hand in hand gaan met de verantwoordelijkheden die we hebben naar de toekomstige generaties. Het initiatief van de CityHubs is een stap in de goede richting.
Angely Waajen - Crins, wethouder voor economie, ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, gemeente Roermond

26 nieuw te bouwen DHL CityHubs
De 26 nieuw te bouwen CityHubs maken deel uit van een netwerk van 140 vestigingen. De CityHubs zijn gevestigd aan de rand van alle stedelijke gebieden, waarmee de 'last mile' op de meest efficiënte en duurzame manier kan worden uitgevoerd. Op een CityHub vertrekken gemiddeld 90 ritten per dag, waarvan 60 overdag en 30 in de avond, met korte routes met 100 tot 200 adressen. Korte routes stellen in staat snel te verduurzamen omdat ze met elektrische bestelauto's, cargo-fietsen of andere kleine voertuigen uitgevoerd kunnen worden. Alle nieuwbouw – ook deze CityHub in Roermond - vindt plaats volgens de hoogste duurzaamheidsnormen van BREEAM. De gebouwen zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en er wordt gereden met een volledig elektrische vloot. Deze investering maakt deel uit van een uitgebreid programma van 350 miljoen euro.  

De 26 nieuw te bouwen CityHubs komen in de volgende plaatsen:
Almelo, Almere, Amsterdam-West, Amsterdam-Oost, Amsterdam-Zuid, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Ede, Emmen, Sittard-Geleen, Gouda/Waddinxveen, Groningen, Haarlem, Helmond, Hendrik Ido Ambacht, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaandam, en Zoetermeer.
 

Geschreven door

Ewout Blaauw

Director Corporate Communications

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden